17.08.2008

SensöriNöral mısınız?

- Bayan,testiniz tamamlandı,odadan çıkabilirsiniz.
- Kaybım yüzde kaç acaba hanımefendi?
- Yüzde olarak ifade edemem ama sağ kulak 85 db,sol kulak 83 db kayıp durumunda.
- Bana kelime testini yapmadığınız için çok teşekkür ederim...



İşitme kayıpları test edilirken ve teşhis aşamasında muhakkak geçerli olan kelime testi,Sensörinöral işitme kayıplarında hiçbir işe yaramaz.

Sinir damarlarının ezilmesi sonucu seslerin koklea'ya ulaşmaması olan s/n tipi işitme kaybında,kişinin hassasiyeti oldukça yüksektir.Çünkü diğer tip işitme kayıplarında ilaçla ve işitme cihazlarıyla kayıplar ortadan kaldırılırken, s/n'de bu imkansızdır.

Bu nedenle, s/n tipli işitme kayıplılara test yaparken kelime testi uygulama konusunda ısrar etmeyen tüm odyometristlere,hepimiz adına teşekkür ederim.

En iyi işitme cihazlarının bile anlamayı kolaylaştırmadığı bu tip kişilere gösterilecek anlayış,onlara verilen en büyük hediyedir.

Test sonuçlarınızın ne anlama geldiğini öğrenmek sizin de hakkınız.

Odiometrik testleri engin bilgisiyle yorumlayan odyometrislerimiz , seve seve yardımcı olacaklardır.Bu konuda onlardan da mail bekliyorum...

isitmekaybi@yahoo.com



Pin It!

5 yorum :

  1. yazdıkların çok bilgilendiric delfina.
    Benim arkadaşımın oğlu var 2.5 yaşında ve yeni implant takıldı ona.
    Sen ne düşünüyorsun implantlar hakkında?

    Öpücük

    YanıtlaSil
  2. Delfina, harika ve çok faydalı bir site bu! Linklerime ekliyorum.

    ( Yukarıya yorum yazamadım !)

    YanıtlaSil
  3. Mermaid,implantlar hakkında bildiklerim sadece okuduklarımdan ibaret.Umarım bebeğe iyi gelmiştir,çok geçmiş olsun dileklerimle..

    Aslı Cin,teşekkürler ince düşüncene...sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. İşitme dblerinize bakınca aa ne kadar güzel miş diyesim geldi kendiminkilerrine göre benimki 100 db cıkınca kalkıp oynuyorum(cihazsız) düşününkü cihazsız sizinki gibi cıksa neler yapardım :) Ama implant teknolojisi ile total kayıp olan kulagım 32 dbde zamanla dahada düşecek denildi.

    YanıtlaSil
  5. mermaid bir implant kullanıcı olarak ben cevaplamak isterim implant cihazı isitme cihazından cok farklı dır işitme cihazı sadece aldıgı sesi yükseltir implant sistemi kafatası kemigine tutturulup elektrotlar salyangoza sarılıyor ve elektirik sinyallerini beyin ses olarak algılıyor cok cok rahatım allaha sukurler olsun en ufak bir ses duyabiliyorum ve iyi derecede korunmaya ihtiyacı var cunku mekanik bir parca kulak gibi deil

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10