17.03.2009

Twist & Shape kullanım kılavuzu



Gördüğüm ve beğendiğim güzel şeyleri merak edip öğrenme hevesim olduğu kadar, işe yarayacağını düşündüğüm her spor aletini de alma merakım da var.(Hepsini almıyorum yaw )

12 yıl önce air-walker yeni çıkmıştı ve 2-3 kilo fazlamı atabilmek için taksitle bir dünya para ödeyerek almıştım.Düzenli yaptım ve kısa sürede inceldim.Daha sonra simiole sayesinde tanıdığım bir ürünle kendiminkini kıyaslayınca boylarının ne kadar farklı olduğunu gördüm.Air-walker'i 120 kiloluk bir teyzeye hediye ettim,hemen aldım bir twist shape :)

Twist & Shape'den memnun kalabilmek için birçok kurala uymak gerekiyor.Tüm vücudu çalıştıran bu minicik alet sizi bağımlı bile yapıyor spora.



Bu konuyu niye yazdın diye sorarsanız, birkaç güne kadar ben de başlayacağım,bu kez düzenli olarak ve aksatmadan alışkanlık edinmek istiyorum.Aylık olarak durumu not almak için ve kendimi kolayca adapte edebilmek için "Merhaba Twist&Shape" diyorum...

  • Başlamadan önce ısınma hareketini muhakkak yapınız.Bu hareket, T&S ile daha kolay çalışmanızı sağlar.
  • İlk gün 5 dakika, 2. gün 10 dakika diyerek 35 dk.ya kadar ritimli artırın.
    Aletin uç kısmıyla yürümek daha kolay.Daha üst kısımlar ağır adımları sağladığından kas yapabilir.Yarım saat yapmayı düşünüyorsanız uç kısmı ile çalışın.
  • Spor ayakkabı ile rahat edemezseniz,yalın ayak çalışabilirsiniz,çorap giyerseniz cuup kayarsınız :)
  • Aletle birlikte verilen direnç bantlarını kullanışlı bulmadım diyorsanız,onun yerine kollarınızı da güçlendirmek istiyorsanız ağırlık/ dambıl kullanınız.
  • Twist Shape yaptım göbeğim erimedi demeyin, eğer 15 dk.dan az yapıyorsanız,yeterince kalori harcanmadığı için yağlarınız yanmamış olabilir. Alıştıkça süreyi artırmak,tüm vücudun uyumlu çalışmasını sağlıyor.
  • Bir zaman sonra altından yağ damlamaya başlıyor,bunun için altına kullanmadığınız bir paspası koyduğunuzda sorun kalmıyor.
  • Vidalarını da zaman zaman sıkıştırmak,sessiz çalışmasını sağlıyor.

Pin It!

14 yorum :

  1. Twist Shape'i nicedir ben d ebeğeniyorum almak isityorum hatta.
    Sağol Delfina.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Ahhh ahhh Delfinacığım ne olcak bu
    kilolarla işimiz bakalım harikasın
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Dalfinacim, bizim evde bir kenarda bekliyor bu alet :) tv karsisinda filan yaparim dedim aldigimda uzun sure kullandim ama hevesim gecti valla :)Terliycem simdi birde dus cikacak basima diye ellemiyorum hic..Dustan oncede her isim acele oldugundan aklima glemiyor :)

    YanıtlaSil
  4. of bende istiyorum ama vakit ayıramıyorum büyük hevesle aldığım stepper bir köeşden bana bakıyor hergün

    YanıtlaSil
  5. Ben de spor yapcam diye bir alet aldım. Nerdee başköşede duruyor.Kendimi bildiğim için Allahtan fazla para vermedim. 100liralık şeyi bit pazarın dan 10liraya alınca içim de yanmıyor hehe:))

    YanıtlaSil
  6. Delfinam, canimin ici :)) gecmis olsuna geldim :)) Bu arada kendini cok yorma sakin spor aletleriyle :)) Benim favorim her daim direnc lastikleri ve buyuk top :)) En zahmetsizi onlar :)) Kocaman sevgilerimi birakiyorum :))

    YanıtlaSil
  7. DELFİNACIM,SPOR ALETLERİNE BENDE ÇOK MERAKLIYIM VE İLK ÇIKTIĞINDA HEMEN ALDIM AMA UYGULAMASI ÇOK ZOR EĞER HENÜZ ALMADIYSAN TEKRAR DÜŞÜN DERİM VE PEKTE İŞE YARAMADIĞINI SANA GARANTİLİ SÖYLEYE BİLİRİM EĞER SPOR YAPMAK İSTİYORSAN VE İŞE YARASIN DİYORSAN PİLATES YAP DERİM ÇOK ÇOK FAYDALI BİR DVD AL BİR TOP DÜZENLİ YAPARSAN SONUCA SEN BİLE ŞAŞIRIRSIN SEVGİLER.....

    YanıtlaSil
  8. ya ben neler kacırmısım hatta galiba taa abshaper larda filan kalmışım..abshaperi da alıp bir kenara attığım için bunu hiç almayayım ben:))

    YanıtlaSil
  9. ya ben neler kacırmısım hatta galiba taa abshaper larda filan kalmışım..abshaperi da alıp bir kenara attığım için bunu hiç almayayım ben:))

    YanıtlaSil
  10. Bende bu iştah oldukça biraz zor :))
    Koşu bandımızı bile elbise askısı olarak kullanıyoruz ailecek:)

    YanıtlaSil
  11. Delfina'm,
    Benimde köşede bekleyen t&s var bir tane.Yapılmayı bekliyor ama.Senin bu yazın bana da yapma hissi verdi:)

    YanıtlaSil
  12. delfina, şu twist shape ne zamandır merak ediyorum. Kullanan birinden duymak istiyordum. Şimdi iyi oldu. Ben power plate yapıp yanaklarımı birbirine çarpıştırıyorum.. Memnunum faydasını görüyorum ama evde olmaması bir handikap..

    Bu pratik ve minik bir aletmiş. Düşünmeli..

    YanıtlaSil
  13. merhaba delfina..bende senin gibi mehtabın diyetineuyuyorum vebugün sipariş verdiğim twit shape geldi.içinde broşürü olmadığı için netten bakim dedimve senin yazını gördümve çok sevindim.sanki tanıdığım biri kullanmış gibioldum verdiğin bilgileriçin çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
    ekliycegim.

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10