12.02.2010

0-2 yaş bebekler için oyunlar...





95 yılından sonra doğan çocuklara,Kristal çocuklar diyorlar.Algısı yüksek,zeki ve farklı çocuklar.Bu çocukları oyalamak eskisi gibi kolay olsa, anneler şimdiki gibi binbir çeşit faaliyet yapmazdı."Koy oyuncağı önüne,oynasın kendi kendine" düşünce tarzı taa eskilere aitti.



O kadar hoşuma gidiyor ki,çocuklarıyla sürekli faaliyet yapan blogcu anneleri izlemek...

Çocukla birebir vakit geçirip birşeyler paylaşmak herşeyden önce bağları kuvvetlendiriyor.O yüzden onların gelişimi için farklı etkinlikler,oyunlar bulmak lazım..




Şubat tatili için soluğu yeğenimizin yanında aldık.O henüz 22 aylık.

Bayılıyor beraberce vakit geçirmeye.

Orada olduğumuz sürece neler yapacağımızı güzelce organize ettim,takvime resimlerle işaretledim,kırtasiyeden eksikleri aldım ve yola koyulduk.

10 gün boyunca birbirinden güzel yunlar ve faaliyetlerle unutulmaz günler yaşadık.Onun bana hediyesi,ismimi telaffuz etmesi oldu.Bir de mini makasa; "aaç kapa,aaç kapa" ismi takması oldu. :)



Çocukla Çocuk'un , ‘Çocuklarla Faaliyetler’ sayfalarından bolca fikir topladım, pompom oyuncaklarla ilgili notlar aldım.Teşekkürler bu güzel site için Özlem ve Fulya...



10 güzel günümüzün diğer ana kaynakları şu sitelerdi;


Pin It!

9 yorum :

  1. Bu tip siteler çok faydalı gerçekten.Bir yerden sonra tıkanıyorsun..Bazen her zaman elinin altında olan şeylerle neler yapılabildiğini görünce,neden ben düşünemedim diye de hayıflanıyorum.. Ama en önemlisi çocuğumuzla geçirdiğimiz zamanın kalitesi ..

    Sevgiler
    Pınar

    YanıtlaSil
  2. ne güzel ypmışsın baya da güzel şeyler yapmışsınız :)

    YanıtlaSil
  3. Ac kapa ac kapa cok güldüm bu tanimlamaya ama cocuk hakli valla.
    Delfinam,
    gercekten simdiki cocuklar cok akilli ama o kadar akilli olmalari artik ailenin onlarala daha farkli ilgilenmesi. Eskiden "karni tok sirti Pek eh tamam sal sokaga gitsin oynasin" seklinde büyüyen cocuklar simdi hep büyüklerle.Bu her zaman iyi bir seymi bilmiyorum ama daha erken her seye akillari eriyor orasi dogru.
    Öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. Delfina'mız, harika faaliyetler yapmışsınız, yeğeninle.
    Bizm hakkımızdaki güzel sözlerin için çok teşekkürler, gurur duyduk :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. Cok alemler gercekten! Eh yakinda bir cocuk olunca insan gozleme imkani buluyor bu minik mucizeleri...

    YanıtlaSil
  6. Çocuklar nesnelere bizden daha güzel isimler veriyorlar. Bizim oğlan da tahta topaca ''döndürek'' demişti. Yıllar niye çabuk geçiyor sanki?

    YanıtlaSil
  7. Canım bayıldım yaptıklarınıza, yarın yeğenimle yapıcam hemen.
    Öptüm, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. harikasın valla sadece 10 gun icin nasıl da calısmıssın.. bir de ustelik cabanı paylasmıssın.. arsiv olusturmus.. emeğini de aktarmıssın.. yüregine emegine saglık valla... isyerinde acmıstım blogunu valla dayanamdım hepsine tek tek baktım.. bi dondum bi sürü iş birikmiş :)))
    nasıl dalmısımmm.... ben okurken eğlendim kimbilir yeğenin nasıl eğlenmiştir.. cok sanlı bi cocukmuş...

    YanıtlaSil
  9. çocuğum olunca daha iyi anlayacağım elbet ama böyle oyunları çok faydalı bulsam da biraz kendi kendine oynamasını da öğrenmesi gerekiyor diye düşünüyorum yoksa çocuklar sonrasında anneye fazla bağımlı olabiliyor

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10