11.02.2010

Zeytin değneği... ( 2.Bölüm )

® photo by Stop the Wall C

Köyde yaşamanın sağladığı imkanlarla,vücudu sağlıklıydı,kötü birşey çıkmamıştı.İlaç tedavisi ile yolladı doktor onu.Birkaç gün haplarını içince,durumu daha iyiye gitti.

Geldikten bir hafta sonra,erkenden kalkan oğlu Nail,gelini ve bir traktör insanın arkasından seslendi; " bekleyin,ben de geliyorum zeytine."

Zaten soğuk hava gitmiş,yerine ılık hava gelmişti.

Nail amca bir hışımla,elindeki zeytin değneğini yere fırlattı.

"İşte bu değnekle hayatı kazanmamı öğreten,çoluk çocuğumu okutmamı sağlayan,ova-bağ/kar-kış demeden çalışan bu kadın anamdır,herşeyimdir.Onun cesareti,çalışkanlığı sayesinde geldim ben bu günlere." diye seslendi herkese.

Atladı traktörden,gitti sımsıkı sarıldı anasına,hıçkıra hıçkıra ağladı...

Ve Fatma teyze, o günden sonra zeytinlere gitmeye,çam fıstığı toplamaya,tütün işlemeye devam etti.Onu gördüğüm geçen haftasonunda,yüzü pırıl pırıldı.

Anadolu kadınıydı o, başka türlüsünü bilmezdi...
Pin It!

4 yorum :

  1. Helal Fatma teyzeme. Ailesine ve çevresindekilere maddi manevi güç veren bu büyüğümüze Allah sağlık versin inşallah.

    <:))

    YanıtlaSil
  2. ne güzel bir yazıydı delfinacığım :)
    alıp oralara götürdü inan beni paylaştığın için sağol ne fatma teyzeler vardır oralarda değil mi herşeyini cocuklarına ailesine ve zeytinliklere veren :))
    allah hepsine sağlık güç versin...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. merhaba yazınız beni çok heycanlandırdı.Ben 38 yaşındayım gemlikliyim.Fatma teyze gibi bende zeytin topladım ve zeytinin oluşumunun her evresinde çalıştım.şu anda istanbuldayım.doğrusu özlüyorum o günleri.zeytinliklerimizde çalışmayı özlüyorum.Fatma teyzeyi anlıyorum kopamazsınız.Benim babamda 65 yaşında ve zeytinliklerimizle kendisi ilgileniyor,biz mutluyuz.

    YanıtlaSil
  4. biliyormusun ağladım sabah sabah bu tip bir örnek ananemdi nur içinde yatsın beli bildim bileli iki büklümdü ama son ana kadar hep çalıştı

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10