30.12.2007

İşitme Kaybınız varsa....


Şeyma,yılın son toplantısını planladığı gibi sürdürebilmek için günlerce yoğun tempoda çalışmıştı.Uçağın kalkmasına 3 saat kala son anda kuaförüne gidip saçlarını sıkı topuz yaptırdı.Gri etek-ceket takımının içine giydiği parlak siyah bluzu ile günü başarıyla geçireceğine emindi.

Viyana havaalanına indi,kendisini karşılamaya gelen Eileen ve Marceau kucak dolusu çiçekle karşıladılar onu.

"Willkommen Seyma" dediklerinde şaşırdı kaldı. Hiçbir şey duymuyordu, "hoşbulduk" demesine rağmen kendi sesini de duyamamıştı.

Başının döndüğünü ve elindekilerini yere düşürdüğünü farketti.

"Sağır mı oldum ?" diye o kadar çok panikledi ki, kulaklarındaki yüksek basınç nedeniyle oluşan tıkanıklığın geçtiğini farketmedi bile.O hafta yaptığı 4.uçak yolculuğuydu ve böyle birşey yaşaması normaldi.

****
İnsan hayatı boyunca her türlü olayla karşılaşabilir,her türl
ü denizde boğulabilir.

Sorunsuz bir hayat da yaşayabilir.

Unutulmaması gereken;başımıza gelen her ne ise muhakkak bir çıkış yolunun olduğu ve dert/sorun ya da hastalıkların muhakkak çözümü olduğudur.

İşitme kaybınız varsa veya aile fertlerinizden birinde işitme kaybından şüpheleniyorsanız öncelikle sakin olmalı ve olayı kafanızda büyütmemelisiniz.Bu konuda pozitif ve ılımlı olmanız,iyileşme ve tedavi sürecini kolaylaştıracaktır.


İşitme kaybının tam saptanabilmesi için tam teşekküllü devlet hastanelerinden faydalanılmalıdır.Randevu ve teşhis aşamaları , özel hastanelere göre size uzun gelebilir.Uzun gelmesinin en iyi yanı;işitme kaybının varlığına alışmak ve onu kolaylıkla kabulleniyor olmaktır.

Kontrolden sonra,odyo testinizde işitme kaybınız ortaya çıktığında tedavi olarak işitme cihazı,ameliyat ya da ilaç tedavisi söylenir.


İşitme kayıpları farklı farklıdır,bunları ortaya çıkaran sebepler de farklıdır.Bunun için KBB uzmanının size göstereceği adımları iyi dinlemeli ve hayatınıza uygulamalısınız.



İlaç tedavisi de olsa,cihaz tedavisi de olsa,işitme kaybının da çözümü var görüldüğü gibi.Ama bu yazımda asıl vurgulamak istediğim şey;işitme kaybı hayatı avuçlarınızdan kaydıracak bir kayıp değildir.Daha önceki yazımda bunun bile sayfalara sığmayacak avantajları olduğunu anlatmıştım.

İşitme kaybınız varsa hayatı dolu dolu yaşamaya devam edebilirsiniz.

Süregelen yaşantınıza ufak değişiklikler serpiştirerek,değişik hobiler ekleyerek konsantrenizi farklı yönlere çekebilirsiniz.

"Gerekli olanları duyuyorum,gerisi zaten fasa-fisodur" bana göre diyebiliyorsanız,başarıyorsunuz demektir.







Pin It!

10 yorum :

  1. bencede; Allah dağına göre kar verirmiş.herşeyde hayır aramak lazım.Sahip olduklarınla mutlu olabilmek ne güzel.Yaşama sevinciniz hiç bitmesin,işitme kayıplılar.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Delfinam yeni yilini kutluyorum ve sana tum hayatin zengilikleriyle birlikte muhtesem bir yil diliyorum, yeni yilda her seyin gonlunce olmasi dileklerimle :))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Delfina, ben çok seviyorum hayata seni gibi iyi yönünden bakabilen insanları. Rabbim hayırlı işlerini kolaylaştırsın canım.
    Mutlu ol ve mutlu kal inşallah.

    YanıtlaSil
  4. Benim de %35-40 civârında işitme kaybım var. Kulak zarlarım doğuştan delik. Bir defa ameliyet oldum ama sonucunda işitmem daha da düştü. O yüzden bir daha ameliyat olmaya çekiniyorum. Kulak içi cihaz kullanırım belki ileride...

    YanıtlaSil
  5. sevgili katrina,yaşama sevincimiz hiçbirimizde bitmez inşallah.Uzun ömürlü olmanın sırrı değil mi bu :)

    canım moonsun, çok güzel bir dilek,çok tşkler...çok daha fazlasını senin için diliyorum...kocaman çiçekler,papatyalar,ışıltılar sana :)

    canım lavantin,aslında çoğumuz böyleyiz değil mi?Türk olmanın erdiği bir cesaret midir nedir,hepimiz olumsuzluklara karşı çok güçlüyüz.Güçlü bir Allah inancı ,sabır hepimizi iyi yerlere getiriyor.

    sevgilirecep,işitme kaybına göre cihazı muhakkak kullanmalısın.inan bana sesleri şimdikinden daha farklı duyuyor olmak seni daha mutlu bir insan yapacak.ileriyi bekleme yani.geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  6. merhaba!
    ne zamandır size gelmek yorum bırakmak istiyordum ama bana bıraktığınız güzel yorumla gerçekleşti bu isteğim:)

    dedikleriniz çok doğru herşeyde bir hayır vardır.. ve herşey insanlar içindir. benim de çocukluğumda geçirdiğim ağır kabakulak sonucu tek kulağımda işitme kaybı oluştu.. geçenlerde (20 sene sonra) tekrar gittim yapcak bişi yokmuş. boşver dedim. dediğin gibi işime geleni duyup işime geleni duymuyorum:) gece dışarda bir arabanın alarmı çalarken, diğer tarafıma yatıp ben rahatça uyuyorum :):) hayatta herşeyi güzel görmek lazım. belki benimki çok basit bişi ama her olmusuzluğu güzelleştirebilecek güçteyiz biz.

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. blogunuzu yeni keşfettim. bende birşeyler eklemek istiyorum.
    (96 lıyım )
    3 yaşında , sol kulağımda 90 db işitme kaybı meydana geldi. gittiğimiz odyometrist bi kafaya bir kulak yeter demişti. o zaman annemlerde fazla üstünde kalmadı.
    5. sınıfa geçtiğimde (4. sınıf yazlarının sonuydu ) (2006 Eylül 9 )
    sağ kulağımda bir basınç hissettim. bir kaç ay önce aynısıyla karşılaşmıştım , pek üstünee düşmedim. ama sonra işitme seviyesi giderek azaldı , ben bunu hissettim. gittiğimiz doktor , orta kulak iltihabı dedi , bi süre ilaç tedavisi uygulandı ama bir işe yaramadı ne yazıkki.
    bir çok doktorla görüştük. işitme testlerinin sonucunda 60 db kayıp olduğu belli oldu.
    izmit^teki bir doktor , kortizon tedavisi yaparak 10 db - 15 db kadar yükselmesini sağladı.
    şuan 8. sınıfa gidiyorum , 3 senedir işitme cihazıyla yaşıyorum.
    bu zaman zaafında zorluklarla başedebilmeyi öğrendim.
    blogunuzu takibe aldım (:

    YanıtlaSil
  8. ben ocak ayında sağ kulakta geçirdiğim grip sonucu ani iştme yaşadım.yüzde yüz.49 yaşındayım kortizon ve oksijen tedavileri sonuç vermedi .upultuda var.çıldırmak üzereyim kafamda kulağımda hiç bitmeyen bir ses uğultu dayanılır gibi deil.bir yolu başka bir tedavisi yokmu.bilen varsa lütfe yardımcı olun.teşekkür ederim

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10