27.05.2009

Kim sesini duyurmak ister?


Güncel Not; Yüreği güzel bir insan,yazıyı seslendirip gönderdi.En kısa zamanda yayınlayacağım bu güzel sesi...Yine de birşeyler yapmak istiyorsanız,sizler de duyurun,sizler de okuyun.Görmeyenlerin,gören gözleri olun...

Şarkı yarışması duyurusu gibi oldu değil mi? Öyle olmasa da sesine güvenenlerin ilgisini çekeceği bir haberle karşınızdayım...

Görme kayıplılar için 5-6 yüreği güzel insan geçen haftadan beri çabalıyor.Bloglarımızda yazdığımız yazıları,şiirleri,öyküleri onların da dinleyebilmesi için sesli kayıt yapıp yayınlıyorlar.

Bunun için ne stüdyo ne de pahalı kayıt cihazları gerekiyor...Kulaklığınızdaki mikrofonu kullanarak seslendirebileceğiniz bir toplumsal çaba ile kaşı karşıyasınız.

Görme kayıplılar da okusun,onlar da dinlesin yazılarımızı.Analytics'de görüyorum,o kadar çok görme kayıplı uğruyor ki bloguma.

Sesim çok tizdir benim ses kayıtlarında.Videodan sesimi duyunca kapatırım hemen,o nedenle kendim seslendiremem...

Ben okurum,hem de seve seve okurum diyorsanız, "Karanlık yollarda bir başına... "yazımı, görme engelliler için seslendirip bana yollarsanız isminizle sizi meşhur edeceğim. :)

Engelleri kaldırmaya çalışanları tekrar kutluyorum.Kimler onlar?



Pin It!

21 yorum :

  1. Canımmm harika bir çalışma bence sen harikasın biliyorsun değilmi ko
    caman sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Ellerin dert görmesin Delfina'cığım! Ben de yapmak isterim aslında, bu aralar sürekli hareket halinde olacağım için yazlığa yerleşene kadar imkanım olmaz, nereden baksan haziranın 20'sini falan bulacak. Sonra sana yazarım ayrıntılı bilgi için. (Annem de okuyabilir, o da emekli öğretmen, sesi, diksiyonu düzgündür.)

    YanıtlaSil
  3. Canım arkadaşım..
    İyi ki varsın.
    Bu çaba bir süre sonra dilerim herkesin dikkatini çeker..

    Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  4. delfina merhaba

    bende okuyabilirim ama nasıl olacak falan azıcık
    ayrıntı verirsen bana
    seve seve yaparım
    sevgiler

    pommeler2005@yahoo.com
    www.pommeler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Delfina'cığım, hikayene bayıldım, okumak isterim aslında ama işin teknik yönünü bilmiyorum, nasıl yapmalıyım acaba?
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. çok eskiden beri aklımda olan birşeydi bu ama benim de sesimi duyurmaya cesaretim yok tebrik ediyorum uygulamaya geçenleri merak ettim de analitikten nasıl anladın onları

    YanıtlaSil
  7. canım seve seve okumak isterim aslında ama zaten ben en başından beri teknik olarak destek veremiyorum bu konuda. ama ne mutlu ki zaten okuyacak güzel yürekler yer etmiş yorumlarda...

    asıl teşekkür sana...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,ben yeni bir blogcuyum.
    Teknoloji ile aram yok,ancak anlayan dostlardan ileride yaptırabilirim.Güzel bir hizmet!
    Dostlukla,Ali Aslan

    YanıtlaSil
  9. canımcım mailime geniş çabli bilgi verebilirmisin ? biz ailecek burdayızda :)

    YanıtlaSil
  10. Ben de varım. Bu hikaye artık okuyucusunu bulmuştur sanırım ama sonrakilerde varım. Nereye nasıl kaydedebiliriz, teknik bilgi de verir misin? Gerektiğinde
    sesiber@gmail.com adresinden ulaşabilirsin.

    YanıtlaSil
  11. benim de sesim biraz tiz çıkar kayıt aletlerinde ama bi kez deniyeyim güzel olursa yollarım inşallah.
    böyle farklı bi olayla ilk defa karşılaşıyorum bir blogda seni gönülden kutluyorum.

    YanıtlaSil
  12. Şekerim, ben eski hayatımda:) (1 yıl önceye kadar) radyoculuk yapardım.
    Ne yapmak lazım, sesim iyidir, diksiyonum da.
    Bekliyorum.

    YanıtlaSil
  13. ben seslendirme konusunda teknik olarak daha iyi bir yol varmıyı araştırıyorum... eğer beğenirsen okumammı seve seve okurum yazılarını... sevgiler de listeye kendini eklemeyi unutmuşsun :))

    YanıtlaSil
  14. ♫ deryacım,senin sesin güzelse sen de katkıda bulunmak ister misin :)

    ♫ Tijencim,emekli öğretmenlere bayılıyorum,şimdikilerden çok daha asil,başarılı ve düşünceliler.anneciğinizin sesini duymak bizlere ne güzel gelir..sana kolaylıklar diliyorum...

    ♫ Şebnemcim,görme engellilere sormamız lazım, neleri dinlemek isterdiniz diye.onlar belirlesin biz okuyalım...sevgiyle...

    ♫ pommeler,teknik ayrıntıları bugün yarın yazacağım.ince düşüncene sonsuz tşkler.

    ♫ özlemcim,senin yazılarını da sesli yapalım.teknik kısım yarın :)

    ♫ GeCecim,sesin güzelse isimsiz yayınlarsın canım n'olcak :)
    görme engelliler genelde şunları aratarak geliyorlar;

    görme engelli yazılımları,görme engelliler için bilgisayar ,görme engelliler için screen reader ,görme engelliler rehabilitasyon merkezleri gibi..oradan anladım ama tabii kesin diyemem :))

    YanıtlaSil
  15. ♫ beenmayacım,evet çok güzel insanlar var yaa,hemen her çağrıda "buradayım" diyenler. hele bu seslendirmeyi yapan bayan ise bambaşka biri.dünya iyisi..sevgiler sana da..

    ♫ aslan,yarın bahsetmeyi düşünüyorum...

    ♫ gökçecim,yarın geliyor bilgiler..

    YanıtlaSil
  16. ♫ sesiber,havin; ilginize teşekkürler.yarın detaylı anlatacağım kısmet olursa...

    YanıtlaSil
  17. ♫ evren, ben yazımdaki seslendirmeyi çok beğendim.kolay bir yol,anlatacağım onu da.yalnız benim merak ettiğim şu, görme engelliler o butonları görebilecek mi,yeterli büyüklükte mi? 3-5 görme engelliye acilen ulaşmamız lazım...

    YanıtlaSil
  18. Delfina'cığım,
    Bizler için küçük ama engelli dostlarımız için çok büyük olduğuna inandığım, akıl ettiğin, hayata geçirdiğin harika projeler bunlar.
    Sana ne kadar teşekkür etsek azdır.
    Bu aralar ben biraz yoğunum ama ileride, eğer kabul görürsek ben ve kızım bu projede seve seve yer almak isteriz.
    Öğretmnlik fakültesini bitiren kızım verilecek görevler için hemen çalışmaya başlayabileceğini ve bu projenin onu çok mutlu edeceğini, hatta arkadaşlarını da bu işe katabileceğini söylüyor.
    Duyarlılığın ve emeklerin için seni kutluyor ve sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  19. Geç kaldım sanırım ama görür görmez bir iki yemek tarifimi okudum.Amatör oldu epeyce birazcık daha düzeltip bloguma eklemeyi düşünüyorum :)
    Aslında bir banner gibi bişi yapılsa bu blogda görme engelliler için ses kayıdı vardır gibi mesela.Arkadaşların erişimi daha kolay olmaz mı? Benimki bir fikir sadece :)

    YanıtlaSil
  20. Delphinacım,
    Dedim ki, ben sesimle epeyce çalıştım, iyi bir sesim var. Ve ne yapabilirim? Sesli kitap yıllardır aklımda olan birşeydi, bir türlü nasip olamamıştı.
    Bilgilendirilmek istiyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Işılcım,

    Bu proje benim fikrim değildi,aman üstümde kalmasın :) Görme engellilerin ihtiyacını tam olarak bilemediğimden askıya alındı şimdilik.10-15 kişiden haber bekliyorum.Onlardan güzel haber alır almaz,listemizi hazırlayıp hep birlikte güzel şeyler yapalım.Kızınıza çok ama çok teşekkür ediyorum,yanımızda olduğunu bilmek ne güzel.

    anneperi,hiçbir şey için geç değil,biraz daha bekleyeim,haberler gelsin tekrar konuşalım.sizler de görme engellilere ulaşmaya çalışın.telefonla arayıp öğrenebilir misiniz altınoktayı mesela? ben mail attım ama yanıt yok şimdilik...

    lamelif,sesini duymayı isterim,çaban ve katkın için tşkler.anneperiye söylediğim konuda yardımcı olmak ister misin?benim telefonla aram yok işitme kaybımdan dolayı :))

    sevgiler

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10