Değişen ve ilerleyen teknoloji sayesinde işitme cihazlarındaki marka ve çeşitlilik oranı çoğaldı.Hangi işitme cihazını kullanırsanız kullanın,cihazın çalışmasını sağlayan pile gereken özeni gösterin.Çünkü işitme cihazının bozulması,deformasyonu ve ömrü pilin kullanımına bağlıdır.
İşte öneriler;
· Pilin + işaretinin pil yuvasının + işaretinin bulunduğu yöne yerleştirilmesine dikkat edilmelidir.
· İşitme Cihazını kullanmadığınız zamanlarda mutlaka kapatınız ve pilini çıkarınız. Pili çıkardıktan sonra pil yuvasının kapağını açık bırakmanız nemin kurumasını sağlayacaktır.
· İşitme cihazı Pili mutlaka işitme cihazı satıcısından almalısınız. Saat vb. pilleri hasara neden olacağı gibi işitme cihazının ömrünü kısaltır ve verimini düşürür. İşitme cihazınıza Pili takmadan önce kuru bir bezle nemini ve kirini temizleyiniz. Sızıntı yapmış piller kesinlikle kullanılmamalıdır. Zayıflamış veya bitmiş pilleri kullanmayınız. Bunları kolayca yırtılmayacak torbalara koyarak atınız.
· Pilleri çocuklardan uzak tutunuz. Yutulmaları halinde hastaneye başvurunuz. Yedek pilleri mutlaka özel kutusunda muhafaza ediniz. Kutusu dışındaki piller birbirleriyle veya cebinizdeki metal nesnelerle (madeni para, anahtar vs. gibi) temas ederek kısa devre yapar ve boşalır.
· Şayet Zinc-Air pil kullanıyorsanız, üzerindeki etiketi sadece pil değiştirirken açınız. Aksi halde kullanılmasa bile boşalır. Çünkü bu piller, etiketin açılması ile birlikte içine hava girmesi sonucu çalışmaya başlamaktadır. Etiket açılmadığı sürece normal oda ısısında yaklaşık bir yıl raf ömürleri vardır. Mercury (civalı) pillerin raf ömürleri kısadır.
· Kullandığınız pilin ömründe beklenmeyen bir kısalma görürseniz işitme cihazınızı satıcıya kontrol ettiriniz. Bu,İşitme cihazındaki bir arızadan kaynaklanıyor olabilir.
· "Haftalık pil" diye bilinen pillerin işitme cihazı tipi ve kullanım süresine göre 10 ila 30 gün arasında değişen ömrü vardır.
· Daima taze pil kullanmanız işitme cihazınızın ömrünü uzatır. işitme Cihazını kullanmadığınız zamanlarda pili çıkarınız
Kaynak; Phonomed Resim ; Greyvor
Delfinacığım,
YanıtlaSil"Zayıflamış veya bitmiş pilleri kullanmayınız. Bunları kolayca yırtılmayacak torbalara koyarak atınız." yazmışsın. Belki bilmeyen arkadaşlar da olabilir, uyarmak istedim.
Arkadaşlar biliyorsunuz ki, piller ağır metal içermektedirler ve çöpe atılmaları durumunda, toprağımızı ve yeraltı su kaynaklarına ulaşarak, içtiğimiz suyumuzu kirletmektedirler. Hatta ağır metaller içeren toprakta yetişen bitkileri yiyen hayvanların vücutlarında bile birikerek, et ve süt yoluyla yine bize ulaşmaktadiır. Özellikle karaciğer ve böbrek gibi filtre görevi yapan organlara çok dikkat etmek ve sınırlı tüketmek gerekiyor.Bu ağır metaller kanser, kısırlık, işitme kaybı, beyin hasarı, unutkanlık ve şu anda aklıma gelmeyen pek çok probleme sebep olabilir. Gördüğünüz gibi her yaptığımız yanlış, gelip bizi buluyor.Özellikle çocuklar, bu ağır metallerden, bizlere nazaran 4 kat daha fazla etkileniyorlar. N'olur pilleri çöpe atmayalım. Artık çok şükür şehirlerde, belediyelerin piller için özel çöp kutuları var. Buralara bırakabiliriz. Eğer yaşadığımız şehirde yok ise, konulması için gereken yerlere başvuralım ve konulana kadar da evimizde poşetin içinde saklayalım. Nasılsa birgün konulacaktır. Ben yolda bulduğum pilleri bile, elimi fazla değdirmemeye çalışarak, sarıp çantama koyuyorum. Sonra da bu pil çöplerine bırakıyorum. Bu dünyayı çocuklarımıza bırakacağız. Onların suyunu, toprağını ve havasını kirletmeye hakkımız yok. En ufak mikroplardan korkan, evimizin hijyeni için uğraşan bizler, n'olur bu tehlikenin de farkına varalım.(Bu arada aklıma gelmişken, bayan okuyucularının çok olduğunu bildiğim için kısa bir uyarıda daha bulunmak istiyorum:Gereksiz deterjan kullanımını mümkün olduğunca azaltalım. Çünkü deterjanlar da çevremizi kirleten önemli etkenlerden birisi.)Lütfen, yavrularımız için.
Herkese selam ve sevgiler.
Enise
yorumun çok güzeldi enisecim.çok tşkler.
YanıtlaSil