22.04.2008

Güne nane ile başlayın !!!



Stres dolu toplantılar veya partilerle dolu geçen yoğun bir haftanın sonunda yorgun mu düştünüz? Kolayca eski performansınıza kavuşabilirsiniz.


Nanenin kokusu bir eğitim çavuşuna benzer; beyninize “Kalk ve işine konsantre ol!” emrini verir. Araştırmalara göre bu kokunun olduğu yerlerde çalışanlar, sıkıcı ama yapılması şart olan işlere daha fazla yoğunlaşabilmektedirler. Zihinsel olarak tembelleştiğinizi hissettiğinizde naneli bir sakız çiğneyin, şeker yiyin ya da nane kokusunu içinize çekin. Böylece beyninizin “Yapabilirim!” dediğinizi duyabilirsiniz.





Nane kokulu yerlerde titizlik gerektiren işlerde çalışan insanların daha iyi performans gösterdikleri bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Araştırmaya katılanlar arasından nane kokulu yerlerde çalışanların, kokusuz yerlerde çalışanlara göre, daha az yazım hatası yaptıkları ve alfabetik işlemleri daha çabuk gerçekleştirdikleri görülmüştür.




Tedavi amacıyla; detaylara olan dikkatinizi arttırmak için, zihninizi dinlendirmek için ya da kilo vermenize yardımcı olması için kokuların kullanılması, aromaterapinin uygulama alanına girer. Aromaterapi, güzel kokuların ciğerlere çekilmesi ya da cilde sürülmesiyle uygulanabilir.




Bazı esanslar, gevşeme ve zihinsel rahatlama gibi biyolojik tepkilerin oluşmasını sağlayan beyin aktivitelerini uyarır. Yakın zamana kadar aromaterapinin yararlarını destekleyen fazla kanıt bulunmuyordu. Ancak yapılan araştırmalar sonucunda, artık aromaterapinin psikolojik ve fiziksel sağlık için gerçekten faydalı olabileceği görülmüştür.

Pin It!

5 yorum :

  1. Kendisini severim, sayarım, koklarım ve de yerim. Hafiften de nanemollayım. =)

    www.buzcevheri.com

    YanıtlaSil
  2. Evet gerçekten öyle naneyi ben de çok ama çok severim..yaptığım ve yakışacağını düşündüğüm yemeklerimde de bolca kullanırım.Nane kokulu günler...

    YanıtlaSil
  3. canim blog odullerinde blogunun adayligini gordum oyumu verdim hayirli olur ins basarilar dilerim naneye bayilirim pek buralarda bulamasamda :D

    YanıtlaSil
  4. buzcevheri,nane herkesin harcı değil,seviyor olman ne güzel...nanemolla da ne ki?
    :))

    sevgili serap,nane herşey yakışıyor di mi.kokusu dinlenmemize bile yetiyor...sevgiler.. ( ama hangi serap? )

    ninocummm,çok duygulandım canım teşekkürler.ben sana yollarım nane ve kucak dolusu sevgi,çiçek papatya :))

    YanıtlaSil
  5. Evet,nane kokusu benide olumlu etkiler.Çok sağol delfinacım:))

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10