30.07.2009

Bu gece ben,küllerimden yeniden doğdum...

® photo by rustajb


Çünkü bir Türk filmi daha izledim...

Türkçe altyazılı,Türkçe film...

Ahh insanın anadili bu kadar mı yakar insanı?
İnsanın birşeye özlemi bu kadar mı büyük olur?

Hani ilk izlediğim Türk filmini size anlatmıştım da hep birlikte ne çok sevinmiştik hatırlıyor musunuz? İşte o sevinci ben,az önce "Devrim Arabaları" 'nı izleyerek bir kez daha yaşadım.

Film tek kelimeyle mükemmel.Konusu,çekimleri ve oyunculuklarıyla epey söz ettirdi kendinden.Ama ben bugün başka birinden bahsetmek istiyorum,hepsinden daha azimli birinden...

Divxplanet'te Selçuk var...

İşitme kayıplılar için gece-gündüz çalışan,gönüllü çevirmenler bulup aktivitelere katan,bıkıp usanmadan film önerisi yapan ve 200'e yakın film çeviren/çevirten...

Bugün iş yoğunluğu arasında masama süpriz bir paket geldi.Bir baktım ki,yüzlerce Türk filmi,hepsi listelenmiş,hepsi özenle sarılmış.Selçuk hepsini tek tek hazırlamış,atlyazıya hazır olan filmleri eklemiş ve beni mutlu etmek için habersiz kargoya vermiş.

Böyle insanların zihniyeti devlet sektöründe neden yoktur anlamış değilim.Ama bildiğim birşey varsa,Divxplanet gönüllü çevirmenlerinin uğraşı asla boşa gitmeyecektir,asla unutulup paslanmayacaktır.

Özel kanalların,TrT'nin ve sinemaların "Türkçe filme Türkçe Altyazı" uygulamasına geçmesi için lütfen işbirliği yapalım arkadaşlar.Ben yolun yarısını aştım hadi neyse, ya işitme kayıplı çocuklarımız?

Niye onları çizgi filmden,belgesellerden mahrum ediyoruz? Tamam internetten altyazılı izleyebilirler ama herkes interneti mi tercih ediyor? Tv'yi açınca o da yaşıtlarıyla aynı şeyi izleyip tartışmanın tadını çıkarsın...

Geç olmadan harekete geçmemiz lazım,harekete geçirmemiz lazım...
Yorumlarınızı,önerilerinizi ve çözümlerinizi bekliyorum...
Pin It!

11 yorum :

  1. Bu konuda imza kampanyası başlatsan canım hepimiz yazsak ne dersin yazanların linklerini alsak döksek başvursak olur belki hı?

    YanıtlaSil
  2. Şu anda yazık ki pek parlak bir çözüm gelmedi aklıma, yalnızca desteklemeye hazır olduğumu bilmeni isterim.
    Sevgiler, yosun gözlü kız... : )

    YanıtlaSil
  3. Yapabilecekleriimz neler Delfina'cığım, hep yanındayım bilirsin zaten sen de.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. evet gerçekten ciddiye alınması gereken bir konu. önce bloglarımızdan başlayalım sesimizi duyurmaya...seslenelim devlete, kamuoyuna ve sivil toplum örgütlerine...hatta belediyelere...olmadı mail atarız tek tek, belediyelerin kültür işlerine falan...ne dersin?

    YanıtlaSil
  5. Delfinacım bende yanındayım demek istedim.Laf olsun diye yazmıyorum,söyle yapmaya hazırım.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Delfinacım,

    hollanda'da bır uygulama tum kanalların eger altyazı ıstıyor ısen (programın orjınalı dıl hollandaca ıse) tekst ten alt yazı gelıyor ayrıca tum hollanda kanallarında seslendırme olayı yok hersey orjınal dılı ıle hollandaca altyazı cocuk programlarında durum farklı sadece maalesef alt yazı yok hersey hollandaca ama tekst calısıyor mu bılemıyorum
    belkı tum tv kanalları boyle bır olaya gecerse kı yapılacak en kolay sey

    YanıtlaSil
  7. fikrim geldi!

    öncelikle belirlenen gun ve saatte herkes bu konuyla ilgili bir yazı girmiş olsun bloguna ama oncelikle muhakkak ve muhakkak tum bloglar haberdar edilmeli mail yoluyla ardından herhangi bir tv kanalını bu konuyla bilgilendirip sesimizi 70 milyona duyurabiliriz değilmi?

    yazıyı sen hazırla cicim yaz dök içini bizde dsteğiz adla baslıkla duyuralım hem her kafadan bir ses olmaz hem de istenileni en kısa dille anlatmıs olursun toplu grev gibi oldugu içinde tv lerin ilgisini ceker ne dersin?

    YanıtlaSil
  8. sevgili Zarpandit fikrin çok güzel...

    YanıtlaSil
  9. Gökçe'nin fikir süper !
    Delfina yap de yapalım, öl de ölelim cicim :)

    YanıtlaSil
  10. derhal düşünmeye başladım! buna dikkat çekmek adına neler yapabilirim diye! en kısa zamanda bir fikirle size ulaşırım inşallah...

    diğer arkadaşların fikirlerinin de hangisini uygulama kararı alırsanız destekçi olduğumu bilmenizi isterim..

    saygılar

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10