13.07.2009

Kirecin beyazı bana,tortusu ruhuma...



Kızkardeşim euphoric ile Alaçatı'ya ayak bastığımızda,bütün sadelik ve dinginliğin kapladığı duvarlar,el oyması kapılar ve masmavi gökyüzünün, bize hoşgeldin hediyesi olarak gülümsediğini hissettim...

Alaçatı...

Farklılık,kalite,huzur,neş'e,duruluk ve binbir çeşit çiçek yeri burası...

Avlanmaya çıkan balıkçılar misali rastgele oldu keşfimiz...Ne semti araştırdık ne de otelde yer ayırttık.Sıcaklığın 40derece olduğu kavurucu öğle vaktinde,arnavut kaldırımı sokakta hızla ilerlemeye çalışsak da,gözümüzü ve gönlümüzü bürüyen büyülü evler arasında yavaş yavaş keşfettik.

Eşyalarımız ağırdı,güzel bir otel bulalım umuduyla 15-20 dk dolandık ve en sonunda tam gönlümüze göre tertmiz bir ev otel bulduk.Odaya alacele yerleşip sokaklara daldık.

Bir baktık ki çoook acıkmışız,gözümüzü kestirdiğimiz dükkanburgere girip birer hamburger söyledik.Pek hamburger yiyen biri değilim ama hayatımda yediğim en lezzetli hamburgerdi.



Orayı sevdiğimizi anlamıştı ya Alaçatı,bize hep güzellikler sundu.Serinleyelim diye doğru Otto Alaçatı'ya gittik."İyi müzik,iyi yemek" sloganlarının doğruluğunu da seçtiğimiz "Şef'in Seçimi" pizzası ile ispatladılar.Roka ve çam fıstığını pizza üzerinde göreceğim hiç aklıma gelmezdi ve ben böylesine bir lezzeti daha önce yemedim :)



Otto'nun yanındaki Babylon'a uğramayı ihmal etmedik.Dileyen çimde güneşlensin dileyen kumsalda.Herşey çok güzel organize edilmiş.O gece 2'ye kadarAlaçatı barlar sokağında tüm dükkan ve mağazaları keşfe daldık.

Herkes öyle özenmiş ki,dekorasyon konusu olsun,yemek hizmeti olsun,farklılığa uyum sağlama adına el birliğiyle çalışmışlar ve sonuç gerçekten bambaşka olmuş.Özellikle dükkan ve mağaza isimleri seçilirken hep Türkçe isim konusunda inatçı davranmışlar.Kirli Çıkı,Çok Komik,Ayşe'nin Elbise Dolabı,Gümüş Gri,Kırmızı Ardıç Kuşu en bayıldıklarımızdandı...Gece 1'de açlığımızı bastırmak için Hikmet'in yerinde yediğimiz Kumru ile geceyi noktaladık :)



Ertesi günü Alaçatı'yı terkederken çektiğimiz fotoğraflarla sizi başbaşa bırakıyor,Türkiye'de gidilecek yerlerin en başında hep Alaçatı olmasını diliyorum.
















Pin It!

21 yorum :

  1. çok güzel bir tatil olmuşş. Alaçatı ve Çeşmeyi ben de görmek istiyordum sayende debreşti bu istek:)

    YanıtlaSil
  2. BAYILDIM BAYILDIM NE KADAR GÜZEL BİR YERMİŞ ALAÇATI .İLK FIRSATTA GİDİLECEKLER LİSTEME EKLİYORUM .SEVGİLER CANIM

    YanıtlaSil
  3. resımler cok guzelmıs.

    YanıtlaSil
  4. delfina'cım harika fotoğraflar.. eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Ahh Delfina 'cığım bir bilsen bu aralar ne çok Alaçatı hayalleri kuruyorum, bir yolunu bulsam da gitsem diye, ne çok özledim oraları.
    Fotoğrafların çok çok güzel.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. İsimlere,görüntülere bayıldım şekerim.Hem zevkli,hem zekice buldum ayrıntıları.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. çocukluğumun yazları çeşmede geçti ve inan o zamanlar da harikaydı:)şimdi kalabalık olmasa çok daa ii olur:) bir tavsiyede bulunayım havası bakımından bir de eylül de gitmeni dileerim,muhteşem oluyor.deniz en sıcak ,hava en tatlı haline bürünüyr.benden sölemesi:)sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Delfina, ben de cok istiyorum Alacatiyi gormeyi ama senin bu fotograflarindan sonra daha da fazla istedim. Ellerine saglik, fotograflar muhtesem:)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Delfina,

    Alaçatıyı duyarım ama gitmek nasip olmadı.Resimler o kadar güzelki bayıldım alaçatıya.Görmüş kadar oldum yani.İlk fırsatta gitmek isterim.Paylaşmak böyle birşey işte.Başka insanlarında güzelliklerden haberdar olmasını sağlamak onlarla paylaşmak büyüklük bence.Teşekkürler.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  10. çok güzel bittim resmen

    YanıtlaSil
  11. HOŞGELDİN CANIM..
    ZATEN ANCAK SEN BU KADAR GÜZEL GELEBİLİR
    VE GÜZEL ALAÇATIMI BANA HEDİYE EDEBİLİRDİN..
    SEVGİLER..
    KEYİFLER DİLİYORUM DELFİNACIĞIM..
    ENFES VE NEFES KESİCİ BULDUM....

    YanıtlaSil
  12. Delfinacığım, bu sene gittiğimde önce bu yazını yeniden okuyup öyle doşalacağım :) Fotoğrafların harika. Köşe'yi hep gece görmüş birisi olarak çok şaşırdım aydınlığına :) Selamlar.

    YanıtlaSil
  13. izmirli ve alaçatıyı ilk gördüğü günden beri aşık olan biri olarak bu güzel tatil için seni tebrik ediyorum delficim:) geröekten insanın ruhuna iyi gelen yegane yerlerden biri...

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel bir yermiş bayıldım resimlere inşallah banada bir gün gitmek nasip olur.hepimize :)

    YanıtlaSil
  15. Delfinacım keşke hep tatil olsa :) kalkıp gitmek isterdim şimdi.Fotoğraflar içimi ısttı,bu kapalı günde.
    Kocaman Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Fotoğraflar harika, mekan harika ne diyebilirim ki şimdi orada olmak vardı :))

    YanıtlaSil
  17. "Yürüyorlardı, Alaçatı'nın Ege güneşiyle yıkanmış yollarında. Yol kenarlarına dizelenmiş zafer çelenkleri gibi katırtırnakları, mimozalar, süpürgeotları selamlıyordu onları.

    Daracık, kırma taş döşeli sokakların iki yanındaki evlerin cumbalı pencere pervazlarına dolanmış yaseminler, taş duvarların arkasında kalan avluların içinde yükselen narların, incirlerin arasından sarkan hanımelleri, begonviller, hepsi birden eğiliyor, katılmaya zorluyordu onları katıksız yaşama sevinçlerine."

    Mehmet Coral Alaçatı'da Aşk adlı kitabında böyle resmediyor Alaçatı'nın güzel sokaklarını.
    Bir Muğlalı olarak Egenin incisi ve gözbebeği Bodrum'du benim için ama bu keyifli ve unutulmaz gezimizden sonra sanırım ona sevimli bir rakip çıktı..tekrar gitmek için sabırsızlanıyorum taş evli güzel diyara..

    bibirinden güzel resimler ve sıcacık anlatımın için yüreğine sağlık Delfinacığım..

    YanıtlaSil
  18. Canım Delfiş'im,
    İnsan bir beldeye aşık olur mu hiç?
    Olmaz dimi?
    ben oldum ama.
    Haşmet Babaoğlu'nun makalelerinden Alaçatı'ya aşık olmuştum.Senin resimlerinle büsbütün bayıldım.
    Güzel bir tatil geçirdiğine çok sevindim canım.
    Fotoğraflarını bizlerle de paylaştığın için çok sağol.

    YanıtlaSil
  19. Harika fotoğraflar, inşallah biz de görürüz bu güzelliği

    YanıtlaSil
  20. Görüntüler yeterinde belli ediyor Alaçatı'nın güzelliğini...

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10