21.07.2009

Onu, terden ve nemden korumalıyız...

® photo by jeinny


Kimi mi?

Neyi mi?

Elbette ki, işitme cihazımızı…

Bu çok narin aletler,özel ilgi istiyor.Ona ilgisiz ve şefkatsiz davrandığımızı gördüğünde bizi acımasızca yüzüstü bırakıp gidiveriyorlar.

Hem biz onları alırken verdiğimiz minik servetler karşılığında bizi rahat ettiriyorlar ettirmesine de dediklerini yapmazsak da affetmiyorlar dediğim gibi.

Son zamanlarda yürüyüş sırasında döktüğüm terlerden iyice bunaldı işitme cihazım.Tam toplantıya girecekken veya "hoş geldin" diyen arkadaş grubuma tam oturacakken "cırt" diye kesiliyor.O an için yapacak tek şey,cihazı çıkarıp pilini de açıp hava almasını ve kurumasını sağlamak.

Yürüyüşte ve spor yaparken mümkün olduğunca takmamaya çalışıyorum cihazı çünkü ter direk içine giriyor.

Nasıl korumalıyız diye araştırırken sevgili wise yine farklı fikirleriyle çıkageldi :) Ona ne kadar teşekkür etsem azdır.Çünkü her konuda hem de her konuda parlak ve bambaşka sağlam bilgilere sahip olan tanıdığım en akıllı insanlardan biridir.

Wise ne dediyse aynen aktarıyorum;

"...

gelgelelim ter konusuna... bu bende de oluyor, malum bugünlerde istanbul acaip nemli ve bu nem de cihazlarımızın baş düşmanı...ben çok fazla sıcakta ortalıkta dolaşmıyorum ve terlediğim zamanlarda da çıkarıp kağıt peçete veya havlu ile kuruluyorum.

Ayrıca akşamları da yatmadan önce nem alıcı tabletlerden aldım, hava geçirmeyen bir kavanoz içine bir tane bu tabletten koyuyorum ve cihazlarımı da pillerini çıkarıp kavanoza koyuyorum. Sabaha kadar nemini alıyor(muş).

Geçenlerde, 3 yıl önce (ssk kanalıyla) almış olduğum starkey cihazım bu nem yüzünden arızalandı, servise bıraktım. 2 haftada yaptılar ve 98 tl fatura çıkardılar.

Tabletten daha etkili bir de nem alma cihazları var. Bir örneğini şurada inceleyebilirsin. Biraz daha pahalı ama uzun vadede daha ucuza gelir. Tabletlerin de 6 tanesi 20 tl civarı ve 1 tablet yaklaşık 15 gün falan gidiyor..."




Bir de cihazı terden korumaya yarıyan kılıflar var.bu sanırım spor yaparken senin için daha uygun... Fiyatı 70 tl imiş.


Pin It!

12 yorum :

  1. CIRT diye gidiyor :)
    komik degil belki ama bir an gülesim geldi!
    ve güldüm - ama utanmam gerekiyorsa güldügüm icin, duvar kösesine gecip utanabilirim :) ama tamamen yazis tarzinla alakali :)

    üstelik duydugum halde o cihazi taksam - duydugumdan da iyi duyar miyim acaba???!

    merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. işitme kayıplıların işitme cihazları, yürüme kayıplıların tekerlekli sandalyeleri, görme kayıplıların bastonları vs. vs. ne kadar da önemlidir. onlar kulağımız, gözümüz ve ayaklarımızdır. başkaları başka algılasa da onlar bizim hayat serüvenimizin yegane aktörleridir...

    YanıtlaSil
  3. ©ayci,niye gülmeyesin yaw,o ses çıkarken önce etrafımdan geliyor sanıyorum o sesi,"haşur huşur" çıkan seslerden sonra bakıyorum cihaz kapanmış :)))

    gelelim 2.cümlene :) kızkardeşim üzerinde çok test ettim ben bu durumu ayci :) "hadi tak tak" ısrarlarımı hiç geri çevirmezdi saolsun :) bu cihazların ses düğmesi var,1-2-3 diye kademe kademe veriyor sesi,en düşük ayarda takınca bile ses daha yüksek geliyor. ya şöyle diyeyim; mesela sen annenin sesini kaydet,sonra çalarken kulağını hoparlöre daya ve sesi son ayara getir..hooooop kaçarsın yüksek sesten :)

    ayci bu kadar uzun yorum yanıtladığıma inanamıyorum :) senin gibi kısa ve öz konuşan biri karşısında utandım bak şimdi duvar köşesine geçebilirim :))))))

    YanıtlaSil
  4. sihirlisepet,çok güzel benzetme onlar bizim aktörümüz,hayata tutunma dallarımız...sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Biz laboratuarda süzme kağıtlarının nemini almak için desikatör kullanırız. Bu düzenek bildiğimiz cam kavanoz. Dibinde silikajel denilen nem alma kürecikleri var. Arada bir raf var. Buraya nemi alınacak malzeme konulur. Bu nem alma kürecikleri nemlendiğinde pembe renk olurlar. Ara ara bunları fırında kurutur tekrar kullanırız. Kuruduklarında renleri mavidir. Renk değişimine göre kurutma aralıkları belirlenir. Böyle bir düzenekte soruna çözüm olabilir sanırım. Selamlar

    YanıtlaSil
  6. gerçekten parlak bir fikir ilk yoruma katılmamamk isse mümkün değil

    YanıtlaSil
  7. Ah ah babam yazmış sanki tatlım.
    Biliyormusun bence bu konu da yaz
    ben babamın ameliyatında öğrenmiş hatta yazmıştım, kalp pili sola takılıyor ama babamın zaten sol kulağında pil var. Aynı yerde olamaz bu sebeple sağa zor bir ameliyatla kalbine iki adet pil takıldı. Başına gelecek biri olursa bilgisi olsun.

    Gönülden duyan hassas kadın, seni seviyorum diyeyim dedim, ve dedim de :)

    YanıtlaSil
  8. Delfina biliyor musun ben de cihazımı kızkardeşime takması için ısrar ediyorum :) dayanamayıp takıyor, odada tv açıksa ya da birileri konuşuyorsa çıkar çıkar diye söyleniyor hemen, dayanamıyor kesinlikle,
    benim cihazım hani şu kulak içine takılan miniklerden, kaybım da çok fazla değil, hatta evde takmıyorum bile, ama sevgili ayci'ye demek istiyorum ki, eğer ses alımını çok açarsam yan odada bile konuşulanları duyarım :)

    YanıtlaSil
  9. Bu cihazların bu kadar pahalı olması haksızlık!
    Birden aklıma geldi bu cihazları geliştirip doğal yapıya uygun hale getirseler? ne bilim ameliyatlarla kulağa taksalar ve nem, rüzgar ,vb hiçbirşey etkilemese..
    bende bol keseden atıyorum değilmi? bilmiyorumya hayal kuruyorum, şöyle olsa..böyle olsa..belkide var?? bak onuda bilmiyorum :(

    YanıtlaSil
  10. © Kağıttan Gemiler,önerine çok teşekkürler.Peki bu tip düzenekler işitme cihazına zarar verir mi?Ayrıca bu malzemeler nasıl ve nereden temin edilebilir gibi sorunları aşabilir miyiz? Fikirlerin için çok teşekkür ediyorum...

    © GeCecim :)) özen istiyor cihazlarımız böyle olunca da seçenekler çoğalıyor :)

    © Edacım,çok zor bir ameliyattı babanın geçirdiği,yalnız babanın pili ci değil normal kulak arkası işitme cihazı değil miydi?ben de seni çok seviyorum biliyorsun edicim büdücüm :))

    © sedoşum,cic mi kullanıyorsun harika yaa,umarım yakın zamanda ileri derece işitme kayıplılar için de cic üretilir.teknoloji bu kadar gelişmişken "yakın zaman" ifadesi kullanmak istemiyorum hemen olsun istiyorum :))) sevgiler sana canım

    ©Zehracım, senin bahsettiğin ameliyat yapılıyor,cochlear implant dedikleri ameliyatla...çok zorlu bir süreç ama duyamayanda mucizeler yaratıyor...fikirlerin gayet güzeldi canım sevgiler sana :)

    YanıtlaSil
  11. :D :D ama ben cok sevindim bu uzun yoruma :)

    merakimda gittiiii :) sagol canim cok tesekkür ederim bilgin icin. Simdi annemin sesini kaydetmeye gidiyoruuuum :)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Delfina,
    Aşağıda silikajel ve desikatör ile ilgili bilgilere ulaşabileceğin bir kaç adres veriyorum. Malzeme temini konusuna gelince sanırım laboratuar malzemeleri satan her yerden temin edebilirsin.
    Silika gel için; http://www.desikimya.com/cc1.html
    Desikatör için; http://www.isotherm.com.tr/desikator.aspx

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10