28.01.2010

Kıvır kıvır,en güzel şekilde...



Güzel ve farklı şeyler üretebilmenin yeteneği,insanın kendi içindeki cevheri hergün yeniden keşfedebilmesi ve ortaya dökülenlerle karşısındakilerini şaşırtabilmesi....

İmreniyorum böyle insanlara....

Dün keşfettiğim Jayme McGowan'ın olağanüstü eserlerini,hayretler içerisinde izledim desem abartmış sayılmam.Dümdüz bir kağıt parçası elimizdeyken,bunu uçak mı yapsak huni mi diye düşünedururken , Jayme'in kağıdı binbir şekle büründürüşüne hayran kaldım...



Sesin rengi yazımdaki konuyla ne kadar bütünleşik bir çalışma bu Ya Rabbim, minicik gramafon ve yayılan sesin büyümesi,rengi...ahh bilemiyorum ki çok güzel çok...

Kuşların kimisi uzakta,kimisi yakında izlenimi vermiş bu çalışmada,kızın gözleri uzağa bakarken ne kadar umut dolu değil mi?
Ya bu sihirbaza ne demeli,sahne perdesi ve arkasındaki beyaz noktalı fon gece sahnesi havasını vermemiş mi?Kedi düştü düşecek çemberden :)


Kız göğe çıkmış ama hüzün dolu,dağlar ve yeryüzü altında kaybolurken anlaşılan o ki,birileri kırmış kalbini..Yoksa mutluluktan uçuyor olurdu diğer kız gibi :)



Daha fazla resim istiyorsanız; Jayme'in Etsy dükkanına, bloguna ya da sitesine bakabilirsiniz...

Tebrikler ve bol şans Jayme...
Sevgiler Türkiye'den...
Pin It!

11 yorum :

  1. gerçekten çok güzel..beğenmenin ötesinde birşey var bu resimlerde..hem yaratıcılık çok ön planda hemde yaptıklarını adeta konuşturmuş..içlerine duygularıda taşımış..ben özellikle ilk resme odaklandım..dışarıda yağmur hava puslu ama şemsiyenin altından bir aydınlık var..devekuşunun başını toprağa gömünce saklandığını sanması gibi bazen hayatta herşey çok kötü giderken minicik birşeye tutunup mutluluğu yakalamaya çalışıp zihnimizde bir umut ışığı yakıyoruz bazende herşey mükemmel giderken en ufacık bir olumsuzluğa saplanıp dünyayı kendimize dar ediyoruz..resme bakarken ben bu 2 uç arasında gidip geldim..Her iki duyguda insana özgü olsada herbirimiz için kalbimizde hep umut ışıkları olsun ve delfinacım sitesinde böyle minik yazılarıyla bizi hem mutlu etmeye,hem eğlendirme,hem düşündürmeye hemde duygularına ortak etmeye devam etsin..seni çok seviyorum delfina..sevgiler..BAHARRRRRR:))

    YanıtlaSil
  2. güzelin ötesinde harika bişi bunlar

    YanıtlaSil
  3. Çok beğeniyorum beynimi zorlayan böylesine masalsı tasarımları. Teşekkür ederim Delfinam paylaştığın için :)

    YanıtlaSil
  4. Hepsi birbirinden güzel. Çok çok beğendim. Ben kağıttan bir gemiyi ancak yaparken, bunca hayal gücüne, bunca beceriye imrenerek bakıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Çok anlamlı çalışmalar
    insanı düşünceleri ve kalbi arasındaki yaratıcılık sanırım bu olsa gerek.
    ben çok sevdim delfinacığım..
    senin anlam katan yorumlarınıda :)))

    YanıtlaSil
  6. Eli marifetli herkese ayrı saygı duyuyorum.. Düz kağıdı ne hale getirmiş, harika...

    YanıtlaSil
  7. Çok haklısın canım sadece kağıt+scrap olarak bakmadan hayatın neşesini yansıtan tasarımlar herkese ilham verse keşke ve artık daha modern daha kahkaha fışkıran tasarımlar yapabilse herkes tek kelime ile bayıldım.

    YanıtlaSil
  8. ya aslında bu bir türk el sanatına benziyor geçen tv de seyrettim süheyl ünver başlatmış gelini devam ettirmiş kazi miydi adı hatırlayamadım çok hoşmuş

    YanıtlaSil
  9. Nalan Ablamızın tanıttığı kaatı sanatının modernize edilmiş muhteşem örnekleri gibi..
    İfadeleri ne kadar güzel yansıtmış.

    YanıtlaSil
  10. Konuşan kartlar bunlar ,çok beğendim...

    YanıtlaSil
  11. rüya gibi bayılıyorum bende böyle yaratıcı çalışmalara

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10