Üretilen el emeklerine iliştirilen,kişiye özel kurdela/etiketlerinin nasıl yapıldığını merak etmiş ve önceki yazımda sizlerle paylaşmıştım.
Sevgili Laurraine'nin izni ile ve çok değerli dostum Enise'nin samimi çevirisi ile etiketin yapım aşamalarını detaylı olarak paylaşıyoruz sizlerle...
Merakıma ortak olduğunuz ve yoğu sevginiz için teşekür ederim...
Gerekli malzemeler:
Bilgisayar, grafik programı (ben photoshop kullandım) ve inkjet yazıcı
Normal printer kağıdı
İron-on transfer kağıdı
Maket bıçağı, kesme tahtası, metal cetvel
Kurdela (Ben ½ inçlik pamuk dokumalı tiplerden kullandım.)
Ütü ve ütü masası
Makas
1. adım: Programınızı kullanarak deseninizi tasarlayın. Net bir görüntü için 300ppi çözünürlük tercih etmelisiniz. Desenin yüksekliği, kurdelanızın genişliğinden az olmalı. Normal bir kağıda çıktı alarak, kurdelanın üzerinde nasıl göründüğüne bakın.
Kenarlarından kesin ve kurdelaya sığıp sığmadığından emin olun. Kağıdın tamamını , deseni satırlar boyunca tekrarlayarak ve aralarında 1 inçlik boşluk bırakarak doldurun. Satırlar birbirine oldukça yakın olabilir.
* Deseninizi ters çevirmeyi unutmayın! Yani görüntü aynadaki görüntüsü gibi olmalı.Ben 96 tane deseni bir transfer kağıdına sığdırabildim ki bunun oldukça ekonomik olduğunu düşünüyorum.
2. Adım: Desenlerinizin çıktısını alın. Transfer kağıdını doğru kullanabilmek için, kullanma kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyun. Öncelikle desenlerin ters olduğundan emin olmak için normal bir kağıda çıktı alın. Transfer kağıdına çıktı alın (Ben çantalarım için desenlerin biraz daha büyük çıktısını almaya karar verdim.)
3. Adım: Desenlerin kesilmesi. Desenlerinizi maket bıçağı, kesme tahtası ve cetvel kullanark tercihan uzun ince bir şekilde kesin. Bunları uzun ince şeritler halinde bırakmak ütüleme esnasında size hem zaman kazandırır hem de parmak uçlarınızı yakma ihtimalini azaltır.
4. Adım: Transferlerin, kurdelanın üstüne ütülenmesi. Kurdelayı uzunca yere serin. Kestiğiniz transfer kağıt şeritlerini, kurdelanın üstüne desenler altta olacak şekilde yerleştirin. Ütü ile bastırın. Bir kere yapıştıktan sonra, ütüyü birkaç kez üzerinde kaydırın. * Ütünün çok aşırı sıcak olmamasına dikkat edin. Eğer ütünüz çok sıcaksa veya çok uzun süre ütülerseniz, deseniniz eriyebilir! Aşağıya bakınız.
5. Adım: Arka kağıdın soyulması. Kağıdı çıkartmadan önce, kumaşın soğumasını bekleyin. Ben her zaman yeni bir şerit eklerken, bir önceki kağıt şeridi ütüyü korumak için yerinde bırakırım. *Transfere ütü değerse eriyebilir.
6. Adım: Kullanılışı. İsterseniz bütün olarak veya keserek kullanabilirsiniz. Uçlarını kıvırarak kullanacağınız yere dikebilirsiniz. Veya bunları ikiye kıvırabilir ve uçlarından dikerek kullanabilirsiniz. Şimdi muhteşem kreasyonlarınıza eklemeye hazırsınız. Aynı şekilde yıkama talimatı etiketi oluşturabilirsiniz.
Thank you Dear Laurraine...
Teşekkürler Delfina çok güzel ama yapabilirmiyiz acaba
YanıtlaSilGüzel ve yararlı bir paylaşım
YanıtlaSilTeşekkürler
İyi hafta sonları...
<:))
çok teşekkürler Delfina cım.bunlar gerçekten değerli bilgiler...
YanıtlaSilçok basitmiş :) transfer kağıdı bulup hemen deniyorum :) teşekkürler herkese...
YanıtlaSilçok basitmiş :) transfer kağıdı bulup hemen deniyorum :) çeviriyi yapana da sana da teşekkürler Delfina'm...
YanıtlaSilçok basitmiş :) transfer kağıdı bulup hemen deniyorum :) çeviriyi yapana da sana da teşekkürler Delfina'm...
YanıtlaSilDelfinacım,
YanıtlaSilBen hafta sonu buldum transfer kağıdı. Copy Center denilen yerler var. Zaten vitrinlerinde tişörtler de görebilirsiniz. Onlar da bulunuyor. Ancak hepsinin de ortak görüşü şuydu: "Bu normal ütüyle olmaz, press ütü lazım." Normal ütü ile yaparsak da (ki bu şekilde dayanıksız olurmuş, bir yıkamada çıkarmış)buharsız çalıştırmalı ve fazla sıcak olmamalıymış. Ve de çok kuvvetli bastırmak gerekiyormuş. Bu akşam transfer kağıdına çıktı alacağız. İnşallah becerebiliriz.
Enise
harika doğrusu öyle isabet oldu ki ben de pasta kurabiye tasarlayan birine gecenlerde bundan bahsetmiştim çok iyi oldu bu bilgi sağol canım
YanıtlaSilharika olmuş :) ama minik şirin kavanoz içinde çok hoş durmuş
YanıtlaSil