19.04.2010

Altından ne çıkar deme,aklından çıkar !



Tam uykuya dalmak üzereyken sınırsız ilham bombardımanına tutulduğunuz oldu mu? Hani gözünüzü kapatıverseniz tüm o ilhamları da unutacağınız o sihirli anda aklımıza üşüşenler muhteşem bilgiler olabiliyor.

Bazen de tuvalette olmadık ilhamlar geliyor insanın aklına.Geçenlerde okuduğum kitapta, bilinçaltının böyle anlarda, serbest olmasından fikirleri salıverdiği yazıyordu.

İşte bu ilhamlar,parlak fikirleri hayata geçiren girişimciler son zamanlarda çok ilgimi çekiyor.Onların fikirlerini okudukça/duydukça ve gördükçe,"agghh ben nasıl düşünemedim" bunu diyorum.

Bloomberg Ht'de yayınlanan Dragon's Den ve Idea-Logic favori takip yerlerim.



Dragon's Den'i son 2-3 haftadır izliyorum.

Mağaraya gelen ejderlerin {Duncan Bannatyne,James Caan,Deborah Meaden,Peter Jones ve Theo Paphitis } girişimcilere,ihtiyaç duydukları parayı verme süreçlerini ve sonrasında bu yatırımlarının nereye vardığını anlatıyor.

Kimisi köpekler için koşu bandı yapıp parayı kapıyor kimisi de mağaradaki eşsiz sunumunun hemen ardından kovuluyor.Her pazar saat 17:00'de bizi ekran başına kilitleyen bu şahane program,tam iş adamlarına,yeni üniversite mezunu olup parlak fikirler için çırpınanlara göre...

Diğeri ise,Türk aklından neler çıkar deyişine tipik bir örnek.Yıllardır takipçisiyim ekaliptüsün.Gülmek için 7 kasa ihtiyacımız varmış,madem bu kadar kolay,ben de zaman zaman değerli fikirleri okuyup gülüyorum.Bazem de muhteşem öneriler getiriyor Türk insanımız,ama ajan niteliğindeki ekaliptüs ekibi çoğunu geçersiz kılıyor o fikir daha önce uygulandı diye.

Kendimce en beğendiğim 3 fikir ;

  • günün yaklaşık 12 saati bilgisayar başındayız .bilgisayar monitörlerinin netlik ayarları dürbünler gibi ayarlansada gözlüklerden kurtulsak......

    ▲geçerli
    tartışmaya açık bir fikir olsa da bildiğimiz kadarıyla odak ayarı yapılabilen bilgisayar monitörleri veya TV'ler yok. çevredeki diğer nesnelerin de odak ayarını yapamayacağınıza göre aslında gözlük kullanmanız daha pratik ya neyse..
  • Bir gözlük olsa, translate yapsa yani mesela baktığımız yerde ki yazı ingilizce ise o kelimeyi türkçeye çevirerek tam baktığımız yerin üzerinde görüntülese. Büyük kolaylık olmaz mıydı ?
    ■ olurdu olmasına da nasıl olacak?
  • İnsanlar gsm hattı alırlarken,sözleşmede kan grubu maddeside bulunsa, gsm şirketleri bu kan gruplarını bir havuzda toplasalar iyi olur.Herhangi bir hastane veya kişi,ilgili gsm hattına ulaşıp 2 şekilde aradığı kan grubuna sahip insanlara ulaşabilir.

    ▲geçerli
    hukuki boyutunu araştırmak kaydıyla
Pin It!

8 yorum :

  1. Bundan sonra ben de seyretmek istiyorum onlari... AMa yurtdisinda yasayan, dil ögrenme özürlü bir vatandas olarak, su translate yapan gözlügün bir an önce piyasa cikmasini istiiiyooorummmm.... Sevgilerimle, canim benim... Cok tesekkürler bu güzel bilgileri paylastigin icin...

    YanıtlaSil
  2. sevgiler canım güzellikler seninle olsun

    YanıtlaSil
  3. en çok kan grubu olayını tuttum. Gerçekten çok kullanışlı ve mantıklı.
    damla
    www.alpellam.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. fikirler uçuşurken bulduğum en yakın kağıt kalem süper oluyor da fikirleri icraat haline getirmek dert ..programı merak ettim bakaım bu hafta..

    YanıtlaSil
  5. Çok ilginç sağol balım kafam takıldı kesin bakmam gerek, öperim gül açan yanaklarından Delfişim

    YanıtlaSil
  6. Hiç ilhamsız kalmaman dileğiyle Delfina'cığım!

    YanıtlaSil
  7. Şu çeviri işi pek hoşuma gitti. Bana ilham gece tuvalete kalktığımda gelirhep, uyukum kaçar, düşünceler birbirini kovalar, sabah olur kuşlar cıvıldaşır, uyurum sonunda. Sonra alarm çalar, ben sürünerek çıkarım yataktan, sonra bütün gün uyuklarım. Uğramasa dediğim oluyor hani vakitsiz. Heber verip uygun saatte gelse ya?

    YanıtlaSil
  8. delfinacığım süper fikirler bunlar en çok çeviri yapan gözlük hoşuma gitti tam benlik..yakında onuda yaparla ama:))) güveniyorum ben bu insanlara

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10