30.06.2009

Stüdyo fotoğrafçıları değişsin artık...


Halen anlamadığım birşey var.İnsanlar neden ısrarla düğün,nişan ve sünnet davetiyeleri için klasik stüdyo fotoğrafçılarını tercih ediyorlar?

Öyle komik ve öyle saçma davetiyelerle karşılaşıyorum ki,hemen tarihine bakıyorum elimde olmadan.Çok mu eski bu davetiyeler diye.Oysa hepsi yeni ve hepsi fotoğrafçı bilgisizliği...

Çoğu photoshop eğitiminden geçiyor ve internette sınırsız kaynak var bununla ilgili.İster ücretsiz scrapbooking malzemeleri ile ister fotoğraf eklentileri ile binbir çeşit şeyler hazırlayabilirler...Stüdyo fotoğrafçıları ilham alsın diye birbirinden güzel çalışmaları ekliyorum.

Lütfen artık değişsinler,lütfen...

Tebrikler Lily,tebrikler inspiration4scrap...
{ Congratulations Lily,congratulations inspiration4scrap }





Pin It!

20 yorum :

  1. ben de aynı fikirdeyim Delfinacım ama kendi tasarım davetiyeler pahalıya çıkmaz mı.İnsanlar ucuz ve güzel peşinde ama maalesf ucuz oluyor güzel olmuyor:)

    YanıtlaSil
  2. Aynı şeylerle ben de sık karşılaşıyorum buralarda..Bir başka insanın özel günü için 2 dakika daha zaman harcayıp daha da güzel olsun diye uğraşacağına, ne kadar kısa zamanda kaç iş yaparım mantığı bu yazdıklarını engelleyen.
    Oysa bu işler özel çaba gerektiren ve yetenekle bir yerlere gelinebilesi yerler..Ha bir de zeka :)

    YanıtlaSil
  3. Birde biliyormusun ki ülkemizde okullarda verilen eğitimle(iki seneliklerden bahsediyorum) girip bir işyerinde kullandığın programlar farklı..Yani sadece okulluysan piyasa da çalışılan programları kullanmamış biri olarak okuldan mezun oluyorsun. Sudan çıkmış balık misali yeni mezunların piyasa da iş bulma şansı çok az bu yüzden.Bu okullarda verilen bilgiler Anadolunun çoğu yerinde kullanılmayan programlardan oluşuyor.

    YanıtlaSil
  4. E stüdyo fotoğrafçılarından nefret ettiğim için, onlara alternatif olmak için giriştim bu işe :) Buyrun bize :)

    YanıtlaSil
  5. çiftler kendi davetiyelerini çok uygun fiyata aslında bastırabilirler. önemli olan tasarımını kendilerinin ya da bu konuda iyi olan birilerinin yapması. asıl zaman alan tasarım. biz kendimiz yaptık, o kadar sıkışıklıkta 1 haftada tasarlayıp bastırdık ve sonuç iyiydi. tabii bu sonucun iyi olması için baskı renklerini, biraz matbaacılık terimlerini ve basılacak kağıt konusunda bilgi sahibi olmak gerek. yoksa sonuçlar çok kötü olabiliyor... sonuçların kötü olması da aslında kişilerin işlerini savsaklamasından, herkesi aptal yerine koymasından kaynaklanabiliyor maalesef...

    YanıtlaSil
  6. aynen canım arka fonlarda hala nuhnebiden kalma falan. Scrap işine ilk sardığım günlerden beri lily favorimdir canım.

    YanıtlaSil
  7. koyduğun linklere bir bastım, bugün işlerimde yoğun değil, sabahtan beri o site senin bu blog benim alamadım kendimi... ne güzel şeyler yapmışlar valla gözümü alamıyorum !

    YanıtlaSil
  8. YA BEN ÇOK GÜLÜYORUM BU POZLARA BIRAKIN DEVAM ETSİN Kİ EGLENMEYE DEVAM EDELİM.:))))))))

    YanıtlaSil
  9. delfinacığımm, çok haklısın öyle kötü davetiyeler var ki... Mutlaka değişmeli içimiz açılmalı davetiyelerle. Ama işin bir de beklenti yönü var, bazı insanların kendi kalıplarından dolayı sonuçlarda örnekteki gibi olabiliyor.

    YanıtlaSil
  10. ben artık bunun bir arz-talep meselesi olduğuna karar verdim. çünkü insanlar ısrarla bu tuhaf şeyleri beğeniyorlar! :)

    YanıtlaSil
  11. Değişime bir yerlerden başlamalı artık ama nereden...

    YanıtlaSil
  12. Delfina'cigim, begeni gelisebilen ve gelistirilebilen bir sey.. yapanin da alanin da dunya goruslerine gore, muhakkak "en guzeli o".. beni de gulumsetir bircok davetiye ama cogu zaman biraz da huzunle.. bir de gelinlerin, saci-basi makyaji kismi var..
    Bizim davetiyemizi ben dusunmustum. cok sevgili bir grafiker dostumuz da yasama gecirmisti. Ben turkce el yazimla evleniyoruz yazip imzalamistim, Antonio'da italyanca Si sposiamo yazip imzalamisti..
    belki ona da birileri gulmustur ne bileyim?

    YanıtlaSil
  13. Bence de degissin artik Delfinam, dugun davetiyem fotograflarim icin bile cilgin ve bana ozgu bir seylerin hayalini kurarken adamlarin kataloglarindakilerle yetinmek zorunda kalmistim...:)

    YanıtlaSil
  14. Güzel bir konuya temas etmişsiniz.

    Her meslek yenilikleri ve gelişmeleri takip edebilmeli. Örnekte çok kötü, şecere gibi olmuş gerçekten :(

    YanıtlaSil
  15. aynen bende böyle düşünüyorum daha çok araştırdığım için neler neler görüyorum bizdekiler hep aynı

    YanıtlaSil
  16. CANIM SIKILMIŞ ÖYLESİNE BLOGUMDA GEZİNİYORDUM .BİRDEN AKLIMA YA BU DELFİNA NERELERDE ?SORUSU GELDİ AY GERÇEKTEN NİRELERDESİNİZ.TATİLEMİ KAÇTINIZ.İNAŞLLAH İYİİNİZDİR.SEVGİLERİMLE
    NEŞE

    YanıtlaSil
  17. Delfina çok haklısın,hep aynı tarzda gidiyor her şey. Değişim için genç tasarımcılara ve girişimciler gerekiyor.

    YanıtlaSil
  18. Harika şeyler bulmuşsun Delfina'cığım. Bayıldım hepsine de.

    YanıtlaSil
  19. SEVGİLİ DELFİNA BLOĞUNLA DÜN TANIŞTIM.GÖRSEL BAKIMDAN DA İÇERİK BAKIMINDAN DA GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR BLOG.BEN DE YÜRÜME ENGELLİYİM. HER NE OLURSA OLSUN YAŞAMI KEŞFETMEK GÜZELDİR.ONA TUTUNMAK VE ONDAN BİRŞEYLER BEKLEMEK DE...BEN DE FARKLILIĞIMI SEVİYORUM.FARKLILIĞIM BANA ÇOK ŞEYLER ÖĞRETTİ. İSTİYORUM Kİ FARKLILIĞIM DİĞER İNSANLARA DA BİR KATKIDA BULUNSUN...BUNUN İÇİN DE ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM. BLOĞUN BU ANLAMDA DA OLDUKÇA İYİ. FARKLILIĞIN İÇİN BİR FARKINDALIK SAĞLAMAK. ÜSTELİK BU KONUDA BENCİL DE DEĞİLSİN. DİĞER FARKLILIKLAR İÇİN DE FARKINDALIK SAĞLAMIŞSIN. BUNDAN BÖYLE BLOĞUNU ZEVKLE TAKİP EDECEĞİM...SIK KULLANILANLARA EKLENDİ BİLE...SEVGİLER...

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10