9.03.2008

İşitmek Önemli Mi?








Bütün çocuklar oyun oynamayı sever.Oyun ile bambaşka dünyalar keşfedip gelişimlerini hızla ilerletirler.Kimisi resim yapmayı,kimisi ata binmeyi,kimisi de top oynamayı sever.Çocuklar, oynadıkları oyundan lezzet alabilmek için beraberce oynamak zorundadır.

Dünya üzerindeki sesleri kulağımız aracılığı ile duyarız.Kulaktan beynimize gelen tüm sesler, belli bir düzen içinde değil kişinin iradesi ile algıladığı seslerdir.Yani işitmekte olduğumuz seslerden yine kendimiz sorumluyuz.Kulak ve işitme; dedikodu, arkadan çekiştirme ve kötü alışkanlıklara alışmışsa o organın taştan farkı yoktur.

Yetişkinler de hobileri sever.Hobiler sayesinde sosyal hayat genişler,monotonluktan kurtulunup renkli bir gün geçirilir.Kimi balık tutar,kimi alışverişe çıkar,kimisi de doğa yürüyüşlerine katılır.Yetişkinler de hobilerinden aldıkları lezzeti anlatacak,mutluluklarını paylaşacak dost ve arkadaşlara ihtiyaç duyarlar.

İşlevini layıkıyla yerine getirilmesine izin verilmeyen kulağın; dedikodu sayesinde tüm dostlukları yıkılır.O kişi yapayalnız kalır...

Anlatacak birilerini bulamayan insan;
duysa ne olur
duymasa ne olur...




  • Resmin kaynağını görüntülemek için üzerini tıklayınız.
Pin It!

5 yorum :

  1. yüreğine ve duyarlılığına sağlık..Nefisti..

    YanıtlaSil
  2. dogru soze ne denir ... dedikodu, iftira bunlar hep yasaklanmis Yaratici tarafindan .. salt baskalarina diil, insanin bizzatihi kendisine asil zarari verdigi icin .. kulaklarimizi ve dilimizi dogru ve guzele alistirabiliriz ins :) kocaman sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. kıymet,tşkler.duyarlı olabilsek herşey daha nefis olur di mi...sevgiler,


    tatlı hatıralar,hakikaten kendimize zararı çok bu yaptıklarımızın...bunlardan tamamen uzak kalmak ne kadar imkansız olsa da , nefsimizi eğiterek az da olsa uzak kalabiliriz.kocaman kucak dolusu sevgiler benden de

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar doğru ve ne kadar anlamlı bir yazı olmuş.Yüreğize,içselliğinize sağlık.Bazen duymayı hiç istemeyeceğimiz neleri duyup,neleri sırf bu yüzden kaybediyoruz.Hangisi daha iyi tartışılır :)

    YanıtlaSil
  5. İşitme, zaman zaman kaybı olmayan insanlar için sorun teşkil edebiliyor. gece tıkırtılardan uyuyamayanlar mı diyelim, işine/dersine konsantre olamayanlar mı. Ya da gereksiz yere bağırıp çağıran insanların söyledikleriyle morali bozulup canı sıkılanlar mı.

    şanslı olduğumuzu farzediyorum ;)

    YanıtlaSil

♠ Kaliteli yorum kimi mutlu etmez ki :) ♠

Related Posts with Thumbnails
01 09 10